Rockfon oppnår reduksjon av karbonutslipp på tvers av 65 produktvarianter

27. august 2024

Alt i alt står produktvariantene med reduserte utslipp til sammen for 60 prosent av årlig omsetning i Europa.

Rockfons fabrikklager

Rockfon, som er en del av ROCKWOOL-konsernet, har gleden av å kunngjøre en gjennomsnittlig reduksjon på 22 prosent i GWP (Global Warming Potential) for 65 av sine akustiske vegg- og himlingsproduktvarianter, med opptil 40 prosent for utvalgte produkter. Forbedringen er et resultat av oppgraderte teknologier på hoved produksjonslinjer i de Europeiske fabrikkene.

Reduksjonene er beregnet på tvers av GWP-verdien til produktvariantene sammenlignet med en 2019 referanselinje. De vurderer Produktstadiet-modulen i en Cradle-to-Gate-modell og inkluderer følgende livssyklusstadier: råvareutvinning (A1), transport til produsent (A2) og produktproduksjon (A3).

"Utslippsreduksjoner hos oss fører til reduksjoner i alle våre kunders konstruksjoner, og påvirker til syvende og sist hele bransjen. Vi tar ikke lett på den rollen", sier Kasper Sánchez Vibæk, Head of Sustainability & Public Affairs i Rockfon. "Vår innsats for miljøforbedringer i produksjons- og leverandørkjedene våre bremser ikke opp her, og vi jobber mot betydelige fremskritt i de kommende årene."

Vår innsats med miljøforbedringer på tvers av produksjons- og forsyningskjedene bremser ikke opp her, og vi jobber mot betydelig fremgang de kommende årene.

Kasper Sánchez Vibæk

Head of Sustainability & Public Affairs, Rockfon