Byggebransjen spiller en rolle i å minimere 1-2 milliarder tonn av avfallet som hvert år lander på et deponi. Det er en oppgave som vi tar veldig alvorlig. Nå er det også viktigere enn noensinne med voksende befolkninger og færre ressurser til rådighet, at både bedrifter og forbrukere i større grad gjenbruker varer og produkter. Og ikke minst være bevisste på råvarene og hva som skjer med materialene etter at de er returnert til produsenten.
Når man skal vurdere et produkts bidrag til den sirkulære økonomien, må man vurdere flere aspekter:
- Hva skjer med selve produktet etter bruk? Blir det gjenbrukt i et lukket kretsløp eller åpent kretsløp?
- Hvilke andre sekundære materialer kan gjenbrukes i produksjonen av produktet? Er disse materialene upcycled eller downcycled?
- Er det knapphet forbundet med bruken av ytterligere primære råvarer, og hvordan blir disse råvarene effektivisert?
I den sirkulære økonomien er målet å bruke produkter så lenge som mulig og med størst mulig grad av gjenbruk, når de nærmer seg å være uttjente. Hos Rockfon leverer vi langvarige løsninger til bygg - slik som akustiske himlinger og veggabsorbenter.
Closed loop av våre egne produkter
Den sirkulære økonomien reduserer vårt materielle fotavtrykk ved å gjenbruke materialer effektivt og lønnsomt. For å ha en ressurseffektiv verden er vi nødt til å levere de mest holdbare produktene, samtidig med at vi bruker færrest mulige ressurser.
- Ingen av våre fabrikker sender steinullsavfall til deponi
- Få et mer bærekraftig produkt fra et lukket kretsløp
- Steinull kan gjenbrukes og resirkuleres
163.000 tonn steinull ble innsamlet til gjenbruk i 2020. Faktisk downcycler vi ikke, steinull kan gjenbrukes igjen og igjen.
Les mer om vårt fokus på bærekraft og hvordan vi kan bidra til den sirkulære økonomien.
Upcycling av avfall fra andre industrier
Ettersom vi hos Rockfon produserer flere nye produkter enn vi får returnert til bruk i vårt lukkede kretsløp, har vi bruk for ytterligere råmateriale. Til dette upcycler vi materialer, som ellers vill